TFP- Regels

Uiteraard zijn er voor shoots onder het mom TFP (Time For Print) regels. Die leg ik op deze pagina aan je uit:

Algemeen:

TFP zijn fotoshoots die vanuit een bepaald thema of sfeer worden neergezet. Meestal werk ik vanuit een moodboard. Het kan ook zijn dat het model of een visagiste mij benaderd met een moodboard. Wanneer het moodboard een goede aanvulling is op ieders portfolio, spreken wij af de shoot te doen op TFP-basis. Contact verloopt via een chatgroep op Whatsapp. Hiervoor geef je dus je telefoonnummer af.

Afzeggen afspraak:

Het kan altijd zo zijn dat een afspraak niet door kan gaan. Tijd is kostbaar, dus zegt het op tijd af. Soms gebeurt het dat een afspraak niet wordt afgezegd, dit wordt beschouwd als een zeer respectloze daad en een samenwerking in de toekomst zal dan ook zeker niet meer mogelijk zijn.

Extra kosten:

Soms zijn er extra kosten nodig om de fotoshoot mogelijk te maken. Hierover maken wij duidelijke afspraken hoe die kosten verdeeld worden. Eventuele kosten van een muah / visagiste zijn voor het model.

Foto's uitzoeken:

De fotograaf maakt een selectie van de foto's, verwijderd de foto's die om de één of andere reden niet geschikt zijn en zet de goede foto's online via de website. Je krijgt een inlogcode toegestuurd, waarin je de foto's kunt bekijken. Je mag 12 foto's gratis uitzoeken. Deze worden door de fotograaf verder verwerkt en je ontvangt ze via de email. Wil je meer dan 12 foto's ontvangen? Dan vraagt de fotograaf hiervoor een kleine meerprijs. Iedere partij beslist zelf welke foto's hij/zij geschikt acht voor het eigen portfolio. Je ontvangt de foto's met watermerk van de fotograaf, dit is ter voorkoming van misbruik vanuit derden. Ook kun je de foto's zonder watermerk ontvangen, echter zijn deze alleen bedoeld voor gebruik privé en niet voor social media.

Doorverkopen foto's:

Foto's mogen niet worden doorverkocht aan derden! Dit geldt voor alle betrokken partijen.Ook wanneer je de foto's hebt ontvangen in volle resolutie en zonder watermerk (bijvoorbeeld voor een canvasprint thuis). De foto's staan onder copyright, waardoor de rechten van de fotograaf zijn beschermd. Alleen wanneer dit wordt besproken met alle betrokken partijen en er een overeenkomst wordt gesloten over de verdeling van de winst is dit toegestaan.

Levertijd:

Betaalde opdrachten krijgen voorrang qua bewerking, de levertijd van de foto's is hiervan dus afhankelijk. Ik houd maximaal drie weken levertijd aan, maar de ervaring leert dat het meestal eerder is. Mocht ik niet aan de levertijd kunnen voldoen, dan ontvang je hierover zeker bericht.

Zelf bewerken van de foto's:

Foto's mogen zonder de nadrukkelijke toestemming van de fotograaf nooit worden bewerkt of aangepast. Het uitsnijden of afsnijden van het waterwerk is strafbaar. Dit is vastgelegd in de auteurswet.

Anderen meenemen naar de shoot:

Wanneer je nog geen 18 jaar oud bent, ben je verplicht om één van je ouders mee te nemen naar de fotoshoot. Je ouders moeten ook toestemming geven voor de fotoshoot en de daaraan verbonden afspraken. Ben je boven de 18 jaar dan kan het ook prettig zijn om een vriendin of vriend mee te nemen naar de shoot, maar wees je wel ervan bewust dat diegene geduld moet hebben.


© 2018 by Bart Roest Fotografie

  • Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Gray Pinterest Icon
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now